Valp från Dockgården


Amitola som baby. Hon älskade den här stenen.

Mitt mål är att föda upp friska och glada hundar. Hälsa och mentalitet är viktigt när jag planerar en valpkull. Jag gör vad jag kan för att våra småttingar ska vara och förbli friska och vara trygga och glada små individer när de flyttar hemifrån. Valparna växer upp runt fötterna på oss här i huset. De får vara med om det som händer här och vänja sig vid allt som hör vardagen till. Vi åker bil, tränar koppelpromenad, gör utflykter i olika miljöer och det är många som hälsar på hos valparna. Eftersom det finns fyra Ragdollkatter i huset så blir valparna vana vid katt. Självklart kommer de att vara de sötaste små nallebjörnar som någon har sett! Eurasier vill vara med på allt som händer. De är lätta att ha med sig och älskar det mesta man hittar på och är snabba med att lära sig nya saker. De vill inte bli lämnade ensamma hemma flera timmar varje dag.

Jag väljer valpens nya hem med både hjärta och magkänsla. Det är viktigt att det nya hemmet känns rätt. Jag vill att man välkomnar sin valp som en fullvärdig familjemedlem med allt vad det innebär och att man gör allt för att deras nya familjemedlem får det bästa liv hon/han kan få.
Jag vill följa "min" baby genom livet och blir jätteglad för foton, telefonsamtal eller några rader ibland. Jag finns alltid här och svarar gärna på frågor och ger goda råd.

Av mina valpköpare önskar jag också att hunden vaccineras enligt gällande rekommendationer och hålls veterinärvårdsförsäkrad hela livet. Jag vill gärna att hunden röntgas för HD+ED och att patella kollas vid ca 18 månaders ålder. Det är jätteroligt om det finns intresse att ställa ut hunden, men det är inget krav.


Valparna flyttar hemifrån tidigast vid 8 veckors ålder.
De är då registrerade i Svenska Kennelklubben och är veterinärbesiktigade, chipmärkta, avmaskade och har fått sin första vaccination. De har Dolda-fel-försäkring i If.

Jag är medlem i Svenska Eurasierklubben och följer klubbens avelsrekommendationer.
Valpar säljs enligt Svenska Kennelklubbens regler.