Artaio's Amitola - Ami

Amitola föddes den 8 juli 2014 hos Bettina och André i Vallset i Norge. Det var nio valpar i kullen och vi hade turen att just Amitola blev vår. Vid åtta veckors ålder dundrade hon in i huset med en energi vi aldrig sett maken till. En glad, positiv och helt underbar liten tjej, som hade så mycket hyss för sig att hälften kunde varit nog. Laila var lite reserverad första kvällen med Ami, men sedan levde hon upp och började busa. Vilka race de hade i trädgården. Ami hade en glupande aptit från första stund och Laila, som alltid varit väldigt kräsen med maten och bara ätit torrfoder, fick plötsligt smak för både kefir och färskfoder. Hon som aldrig ätit något förrän sen eftermiddag åt nu med god aptit fyra gånger om dagen.

Ami är fortfarande lika glad och positiv. Hon är snabb att lära sig nya saker, hänger med på allt, älskar att åka bil, kan klockan och vet precis när det är dags för mat och annat. Hon charmar alla som träffar henne med sina vackra, pigga bruna ögon. Hon busar mycket och har fortfarande en massa hyss för sig. En härlig livsglädje som smittar av sig!

 

 

Fridlyckans Caol Ila - Laila
Den 25 mars 2009 föddes min härliga Laila och hennes sju syskon hos Helena i Onsala.
Laila är min första hund och den bästa och finaste jag kunde önska mig. När jag hälsade på hos Helena första gången så kom Laila direkt fram till mig. Hon hade inte kommit fram och hälsat på någon av dem som varit på besök tidigare. Det kändes att hon valde mig. Hon var en glad och positiv liten valp, redan rumsren när hon flyttade hem. De enda gångerna, som det hände en ”olycka” var när hon gjorde en liten pöl när hon blev glad. Laila var lätt att ha att göra med som valp. Hon tuggade inte sönder en massa saker, bara en penna då och då när matte glömt en på soffbordet. När Laila flyttade in var hon åtta veckor gammal. I huset fanns då nio Ragdollkatter. Laila promenerade bara in och ingen av katterna reagerade negativt trots att de aldrig träffat någon hund tidigare. Tvärtom så var de väldigt nyfikna och ville komma fram och hälsa. Eurasier och Ragdolls är lika varandra på många sätt. Jag tror inte katterna och hundarna är medvetna om att de är olika raser. Som vuxen är Laila klok, lugn och helt underbar! Omtyckt av alla som träffar henne. Laila är på många sätt lik vår första Ragdoll, Jasmine, som lämnade oss i augusti 2007. Hon var då nio och ett halvt år. Laila är lika klok som Jasmine var. Hon känner hur matte mår, tänker och känner. Precis som Jasmine gjorde. Laila tycker inte om att bli fotograferad och det gjorde inte Jasmine heller. Jag tror helt enkelt att Jasmine kommit tillbaka till mig i Laila.
Tanken var att Laila skulle användas i avel, men tyvärr så blev det inte så. Hon fick hypotyreos (sköldkörtelsjukdom) när hon var ca 2,5 år. Med medicin två gånger om dagen så mår hon bra och har inga problem.